Sidbyggare till WordPress – Behövs det?

Sidbyggare till WordPress
Att uppdatera sin webbplats på WordPress blir enklare med sidbyggare som Beaver Builder och Elementor. Dessa verktyg låter dig smidigt dra och släppa element för att uppdatera sidor, vilket sparar tid. Det gör det möjligt för dig att enkelt byta texter, bilder och videos på din webbplats, utan större teknisk kunskap.

Vilka fördelar och nackdelar har sidbyggare?

Fördelar:

  • Användarvänlighet: Enkelt att använda, även för nya användare som har lärt sig grunderna.
  • Snabbhet och effektivitet: Sparar tid genom snabba uppdateringar av texter, bilder, videos och design.
  • Flexibilitet: Erbjuder inställningar och anpassningsmöjligheter för unika webbplatser.

Nackdelar:

  • Prestanda: Kan ge en långsam hemsida om det inte används korrekt.
  • Skräddarsydda anpassningar: Sidbyggare är begränsande för en del skräddarsydda anpassningar. Ibland kan det vara nödvändigt att integrera funktionalitet som inte finns tillgänglig i sidbyggare. Detta är något jag har gjort för mina kunder.
  • Responsiv design: Det krävs mycket från användaren att anpassa designen till mindre enheter som t.ex. surfplatta och mobil. Sidbyggare lägger störst fokus på webbplatsens design för datorer och det är lätt för användaren att glömma dom mindre enheterna.
  • Kan ta tid att lära sig: Kan kräva lite tid att lära sig verktygets fulla potential.

Vad finns det för alternativ?

En möjlighet är att endast använda den inbyggda blockredigeraren i WordPress, känd som Gutenberg. En annan populär metod är att enbart använda ACF eller Custom Fields. Idag är det vanligt att kombinera båda dessa lösningar, med blockredigeraren Gutenberg + ACF. Dessa alternativ ger flexibilitet vid anpassning av webbplatsen samtidigt som de kan förbättra prestandan.

Avslutningsvis

Att bestämma om du ska använda en sidbyggare till din WordPress-webbplats är viktigt. I mitt arbete har jag testat de flesta populära sidbyggare till WordPress, vilket har gett mig förståelse för deras styrkor och svagheter. Sidbyggare kan erbjuda enklare hantering av din webbplats innehåll, men kan också begränsa flexibiliteten och öka laddningstiderna. När du överväger att använda en sidbyggare, väg fördelarna mot nackdelarna och se till att det passar dina behov och mål för din webbplats.

Frilansande Webbutvecklare Gabriel Westington
Gabriel Westington
Frilansande webbutvecklare i WordPress med över 15 års erfarenhet av webbutveckling. Bygger webbplatser i WordPress åt främst småföretag. Baserad i Göteborg men arbetar med kunder i hela landet.
Kontakta mig gärna om du har några frågor.