Volvo Trucks

Volvo Trucks Lastvagnar hero

Volvo Trucks eller Volvo Lastvagnar AB är ett internationellt företag som har ett starkt och välkänt varumärke. De bygger lastbilar som säljs över 140 länder. Lastbilstillverkaren ingår i Volvo koncernen och har sitt huvudkontor i Göteborg.

Som anställd i konsultbolaget Digitas arbetade jag med kunden Volvo Trucks. Uppdraget bestod av förbättringar av deras viktigaste sidor, produktsidorna. Min roll som frontend-utvecklare innebar att skapa en mall utifrån designskisser som användes i produktsidorna. Utveckling gjordes i HTML/CSS och JavaScript (jQuery).

I detta uppdrag ingick att skapa ett helt nytt bildspel i jQuery som kunde hantera både bild och video. Via bildspelet kunde besökare bläddra mellan bilder och göra en filtrering av olika kategorier: interiör, exteriör och video. En annan viktig del var att presentera produktinformation om lastbilarna på sidmallen. Jag skapade sektioner för viktiga fakta om lastbilsmodellen (höjdpunkter), nedladdning av tillhörande PDF-dokument, hitta återförsäljare, samt praktiska tips för dig ska köpa en lastbil från Volvo Trucks.

Till Volvo Trucks