View Stockholm

View Stockholm

View Stockholm är en turistportal för besökare och bosatta i huvudstaden. Sidan bjuder på tips, vad man kan göra och se i denna vackra storstad. Sidorna är uppdelade i kategorier för att enkelt kunna hitta intressanta artiklar som sevärdheter, äta ute, boende och shopping. Med flera anslutna bloggare till webbplatsen, har View Stockholm en vision att göra det till en självklar plattform för turister.

Utmaningen för Modena Webbyrå var att skapa en multispråk webbplats som visar artiklar på ett tydligt sätt och är enkel att hantera för administratören. En mängd med saker gjordes för att förbättra detta köptema som modifierades ganska kraftigt. Bland annat, skapade jag specifika mallar för sidor där det kopplades in funktioner för enkel administration.

Det gjordes en analys av sidladdningstiden och flera åtgärder utfördes som gav förbättrad prestanda. Tiden för laddning av sidor förbättrades från en snitt på 12 sek/sida ner till under 2 sek/sida (från Stockholm). View Stocholm önskade att kunna erbjuda annonsörer synlighet på webbplatsen. Jag hjälpte till att utveckla flera funktioner där administratören kan lägga till annonser på diverse platser.

Till View Stockholm